About

TARINA NIMELTÄ SKIFFER

Skiffer- ravintoloiden taival alkoi kesällä 2010, kun liuskaluodon bensa-aseman omistajat päättivät tarjota ruokaa tankkauksen yhteydessä. Ideoinnin jälkeen tavoitteena oli luoda maailman paras pizza, jonkalaista ei vielä muualta löytyisi. Tuloksena syntyi laadukkaista aineksista valmistettu liuska, jonka omintakeinen muoto on monelle tuttu. Muutaman hiljaisen alkuviikon jälkeen sana liuskaluodon Skifferin tarjoamasta kauniista miljööstä ja uudenlaisesta ruokatuotteesta levisi ja yhteysvene täyttyi uteliaista asiakkaista. Eräänä talvena pulkalla liuskaluodolle kuljetettu yli kolmensadan kilon painoinen kiviarinauuni on kovassa käytössä aurinkoisina päivinä ja iltaisin Suomen parhaimmistoon kuuluvat DJ:t tanssittavat väkeä auringonlaskuun. Heti samana vuonna myös Tahko ja Phuket saivat omat Skiffer- ravintolansa, jotka ilahduttivat paikallisia ja turisteja aina vuoteen 2013 saakka. Erottaja sai oman kotoisan ja tunnelmallisen Skifferinsä vuoden 2012 syystalvella, joka täyttyy päivittäin sekä lounastajista että iltaisin liuskan syöjistä.

Skifferin taustayhtiönä toimiva Peruna & Co Oy on läpi vuosien rohkeasti laajentanut toimintaansa aina tilaisuuden tullen ja Viiskulman Primula tarjoaa loistavan mahdollisuuden kehittää sekä yrityksen että Etelä-Helsingin ravintolatarjontaa entisestään. Vahvasti merimieshenkinen Skiffer sopii mainiosti entisen Old Skipper’s- kuppilan tiloihin nuorekkaalla ja lämminhenkisellä asenteellaan. Asiakkaille halutaan tarjota jotakin uutta ja yllätyksellistä viihtyisässä ympäristössä Primulan perinteitä kunnioittaen. The Old Skifferin listalta tulee löytymään maukkaita skandinaavisia makuja ystävällisellä palvelulla tarjoiltuna, liuskoja unohtamatta. Myöskään juomia ei ole unohdettu, merimiesten tapaan pääset tutustumaan karibian laajaan rommi tarjontaan ja laadukkaisiin drinkkeihin. Skiffer haluaa luoda Laivurinkadun kulmaravintolasta asiakkaille kohtaamispaikan, johon kaikki ovat aina lämpimästi tervetulleita.

history_web
Wanha Laivuri / The Old Skipper´s ravintola 1960 & 1970- luvulla

”Ravintola Primulan menestyksekäs tarina sai jatkoa sen muututtua 1960- luvun lopulla perheyrityksen toisen sukupolven päätöksen myötä anniskeluravintolaksi. Monelle myös nimellä Old Skipper’s tuttu baari oli Helsingin suosituimpia paikkoja, johon oli iltaisin aina jonoa. Asiakkailleen ravintola tuntui kuin toiselta kodilta – portsarit jopa huolehtivat kanta-asiakkaiden koirista, kun he nauttivat iltapalaansa ravintolan tiloissa. Pekka Väyrysen ja Hilda Lindroosin perustama perheyritys loi Ravintola Primulasta etelähelsinkiläisten kohtaamispaikan, josta monella on useita tärkeitä muistoja.”